2011. december 7., szerda

Frankfurti leves

Az utóbbi hetekben sok vendégeskedés is volt nálunk, majd mi is elutaztunk Békés megyei rokonainkhoz, ezért a hallgatás. Mai nap volt 5 perc fotózni is, így felkerül a levesünk. :)

Hozzávalók

1/2 fej kelkáposzta
3 közepes répa
2 közepes krumpli
1-2 kisebb kocka zeller és karalábé - az íze kedvéért
2 fej közepes hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
4 db szójavirsli
1 ek. rizstejszín
só, olaj, víz, majoranna, köménymag, pirospaprika.

Elkészítés

A hagymákat meghámozzuk, és kevés vízen megpároljuk. Majd rátesszük a felkarikázott répát, zellert és majorannával, köménymaggal, fokhagymával ízesítjük, pirospaprikával színezzük és felöntjük annyi vízzel, hogy a répa párolódni tudjon. Amikor félig megfőtt, akkor tesszük hozzá a karalábét, krumplit és a legyalult kelkáposztát. További vízzel felengedjük, és mindent megpárolunk. A legvégén tesszük hozzá a felkarikázott virslit és olajat. A legvégén 1 ek. növényi tejszínt adagolunk hozzá. Nagyon laktató, finom étel. 

2 megjegyzés:

  1. Kedves Magdi!
    Guszta lett ez a "frankfurti leves", amit én is szeretek, bár ezt az ételt csak mi magyarok hívjuk Frankfurti levesnek. Lásd: http://eshobbychef.blogspot.com/search?q=Igazi+frankfurti
    Tudom vegetáriánusok vagytok, de én azért maradok a frankfurti, vagy bécsi virsli mellett. Kíváncsiságból megkóstoltam tofu és szója készítményeket, nekem íztelennek tűntek.

    VálaszTörlés
  2. Koszonom az eszrevetelt. Elolvastam a frankfurtis bejegyzest, erdekes. Az itthoni szojavirslik nekunk is izetlenek, ezert mi Szlovakiabol (Alfa inyenc szojavirsli) vagy Romaniabol (Cristim markaju) hozzuk - amikor arra jarunk, nagy tetelben es egyszeruen lefagyasztjuk. Ebben a ket kozeli orszagban van finom szojavirsli, es raadasul nem is annyira draga, mint itt nalunk.:) Amennyiben arra jar az ember, erdemes beszereznie :)

    VálaszTörlés