2011. december 9., péntek

Téli kölesgombóc karamellel

Még a múlt héten maradt a főtt kölesünk, így abból készült (csak most van idő feltölteni) téliesített gombóc. 

Adagokat sajnos nem tudok, de a köles kb. 10 dkg lehetett (nyersen mérve), ehhez adtam kb. 2 ek. vízbe kevert 1-2 ek. lenmagpelyhet (ez fogta össze), illetve vaníliaport, citromhéjat, barnacukrot és 1/2 doboz natúr tofut. Közben egy őszibarackbefőttet kinyitottam, apró kockákra vágtam a gyümölcsöt, és ezt is a masszához kevertem. Pár barackot hagytam a tálaláshoz. 
A gombócokat kiformáztam, majd pirított morzsába forgattam. Joya tejszínnel öntöttük le, és karamellel fogyasztottuk. A karamellhez barnacukort kevertem össze egy kevés kókuszolajjal, az őszibarackbefőtt levével, ill. növényi tejszínnel. A cukrot a kókuszolajjal összekevertem, és olvasztani kezdtem. Ekkor a többi alapanyagot is hozzákevertem. 

3 megjegyzés:

  1. Szuper! A köles mindennapos nálunk, az asszonyka szeret édes, mákos, diós masszát csinálni belőle, ezt kipróbáljuk!

    VálaszTörlés
  2. Megvan a vasárnapi desszert. :))
    Köszönjük!

    VálaszTörlés
  3. Orulok, a kolesszeretetnek is, ill., hogy tippet adtam :) Nekunk nagyon izlett :)

    VálaszTörlés