2012. január 30., hétfő

Babonézes céklasaláta

Mai nap hagymás törtkrumplit ettünk rántott zellerrel és karalábéval. Ehhez készítettem ezt a gyors, finom és egészséges salátát. 

Hozzávalók:

1 fej cékla
2-3 csipet só
1/2 ek. köménymag
1 kis fej lilahagyma
---
1/ konzerv fehérbab
kevés citrom leve

1 ek. olívaolaj
1 ek. mustár

Elkészítés:

A céklát megmostam, meghámoztam és lereszeltem.  Besóztam, köménymaggal ízesítettem, és beletettem az apróra vágott lilahagymát is. Közben elkészítettem az öntetet is: a babot és levét elkezdtem turmixolna (botmixerrel), közben kevertem hozzá a sót, citromot, olajat, mustárt. Sűrű, majonézre emlékeztető ízű és állagú öntetet kaptam. Ezt öntöttük fogyasztás előtt a céklára, szezámmaggal dúsítottam. 

1 megjegyzés: