2012. január 15., vasárnap

Diós-mákos "vargabéles-utánzat"

Nagyon finom téli reggeli az alábbi:

Hozzávalók:

1 csomag cérnametélt
1 natúr tofu
1/2 pohár ALPRO szójajoghurt
1 tál mák
1 tál dió
szederlekvár
citromhéj
--
tejszínhab

Elkészítés:


Kifőztem a cérnametéltet, közben megdaráltam a mákot, diót. Az ALPRO-t és a szétturmixolt tofut+citromhéjat összekevertem. A tészta egyik részét mákkal és mézzel és a szójajoghurt-tofu felével kevertem össze, a másik részét dióval és mézzel+ szójajoghurt+tofu másik felével. Majd kiolajoztam egy tepsit, és először a mákos tésztát tettem le, majd megkentem szederlekvárral, majd a diós tésztát. Kisütöttem, majd frissen felvert növényi tejszínnel ettük. 

2 megjegyzés:

  1. Orulok. :) A szederlekvar helyett baracklekvart ajanlom :) Azzal finomabb, csak nekunk most szeder volt bontva :)

    VálaszTörlés