2012. január 27., péntek

Hummusz, magyarosítva

Hozzávalók:

10 dkg csicseriboró
kb. 2-3 dl víz
ízlés szerint só
borspótló
1 nagy csokor petrezselyem
1 kisebb fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
vegán majonéz 

Elkészítés:

A csicseriborsót egy éjszakára beáztatjuk, majd másnap sós vízben megfőzzük. Közben a hagymát felvágjuk és vízen megpároljuk. Egy tálba tesszük a megfőtt csicseriborsót, hozzáadjuk a 3 ek. vegán majonézt, fokhagymát, párolt hagymát, borspótlót, sót, és mindezt botmixerrel homogén állapotúra zúzzuk. A petrezselymet a legvégén vágjuk hozzá.  

2 megjegyzés:

  1. Szia Magdi!
    Már a kommentednek is nagyon örültem, hát még mikor leesett, hogy ki vagy. Már olvasom egy ideje a blogodat, és imádom :) Az ételek hangulatát, a fotókat, és jó pár recept is lementődött. Meg ez is olyan aranyos, hogy a férjeddel együtt csináljátok.
    Szóval csak így tovább :)

    VálaszTörlés
  2. Koszonjuk, orulunk neki. En a te blogodat olvasva orulok annak, hogy vannak meg tehetseges es kreativ lanyok :)) Tenyleg, nagyon ugyes vagy es sokszinu!

    VálaszTörlés