2012. február 16., csütörtök

Gyors vegán almás sütemény

Ismét egy sütemény. Pedig mindennap eszünk meleg ételt is, csak ezeknek a receptjei már fent vannak a blogon (ma pl. tökfőzeléket eszünk tofurántottával:). Szóval ezért most egy olyan süteményt töltök fel, melynek a receptje még nem olvasható. 

Hozzávalók:

50 dkg alma
10 dkg zabliszt
10 dkg tönköly fehérliszt
10 dkg finomliszt
5-10 dkg barnacukor
kardamom
1 citrom héja
1 tk. Arm&Hammer szódabikarbóna (1/2 sütőpor)

Elkészítés:


Az almát meghámozzuk, lereszeljük, és mindent összekeverünk. Olajozott, lisztezett tepsiben közepes lángon, kb. 30-40 perc alatt összesütjük. Természetesen a tetejére áfonyát szórtam, de dióval is remek :-)

4 megjegyzés:

  1. Most sült ki,nagyon finom! Nem győzöm a fiamnak mondani, hogy ez nem az ebéd(!)...hanem a süti ebéd utánra :-)!
    Köszönöm Magdi!

    Marianna

    VálaszTörlés
  2. Szia Magdi, megcsináltam, egy tömör ragacs lett az egész. Mit ronthattam el?

    VálaszTörlés
  3. Nem tudom, mi lehetett a gond, nekem jol mukodott. :( Sajnalom.

    VálaszTörlés