2012. február 29., szerda

Mézes-mazsolás buci

Nagyon egyszerű, gyors "félédes" péksütemény, lekvárral vagy házi mogyorókrémmel zseniális :-)

Hozzávalók:

2 bögre teljes kiőrlésű liszt
1 bögre finomliszt
1 csipet só
2 dkg élesztő
1/2 ek. cukor
kb. 1-1,5 bögre víz
1 marék mazsola

--
3 ek. méz
2 ek. olaj

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk cukros vízben. A liszteket összekeverjük, hozzáöntjük a vizet és a felfutott élesztőt, majd 10 perc alatt lágy tésztát dagasztunk, beletesszük a mazsolát. 1 órát pihentetjük, majd kör alakúra kinyújtjuk és 16 cikket vágunk belőle. A cikkeket kívülről befele tekerjük fel. A tetejét folyékony méz+olaj keverékével kenjük meg. 30 percig a sütő legalacsonyabb fokán kelesztjük, majd kb. 20-30 perc alatt kisütjük. finom, omlós, de a kérge ropogós. :-)

2 megjegyzés:

  1. Finom lehet :-) Kipróbáljuk. A lisztet hol veszed? Dóra

    VálaszTörlés
  2. Sokaig Bekes megyeben megtermeltuk a buzankat (ill. fokepp aposom, mi csak raneztunk), es azt oroltuk le hazi malommal. Iden viszont nincsen buza, igy a Vaci Malomban veszem :) Jo minosegu, es egy kg 135 ft volt legutobb :)

    VálaszTörlés