2012. február 19., vasárnap

Paprikás-fokhagymás miniperec

Nagyon finom, magában, de 1-1 leves vagy saláta mellé is.

Hozzávalók:

1 kg liszt (fele teljes kiőrlésű, fele finomliszt)
5 dl víz
1,5 dl olívaolaj
5 dkg élesztő
2 ek. só
1 ek. cukor

--

10 gerezd fokhagyma
1 dl olívaolaj
2-3 ek. pritaminpaprika lekvár

Elkészítés:

Az élesztőt kevés cukros vízben felfuttatjuk, ill. a tészta többi összetevőjéből tésztát dagasztunk. 30 perc kelesztés után újragyúrjuk, majd ismét 30 percig kelesztjük. Majd 50 részre szedjük (kb. 50, nem kötelező számolni :-), és kis "kígyókat" gyúrunk, amelyekből perecet formálunk. 
Az alábbival kenjük meg: egy mély tálba öntünk olívaolajat, ebbe belekockázzuk a fokhagymát, ill. beletesszük a pritaminpaprika lekvárt. Mindezt összeturmixoljuk és rákenjük a perecek tetejére. Így is még 10 percig kelesztjük, majd 150 fokon kb. 20-30 perc alatt kisütjük őket. Garantált a siker :-) 

5 megjegyzés:

  1. Hú, Magdi, nagyon régen jártam erre, és valami hihetetlen sok csodával bővült azóta a blog!:-) Gyönyörűűű! Jöhetnél hozzánk is főzni!:-))

    VálaszTörlés
  2. Orulok neki, ill. koszonom! :) Ha idom lenne, mennek szivesen :) De sajnos annyi munkam van egy ideje (par eve:), hogy alig elem (eljuk, mert ferjem ugyanebben a cipoben van) tul a mindennapokat...pedig nekem nincs is olyan nehez dolgom a fozes teren, mint neked (sokan is vagytok es sok az igeny:) Sok erot :)

    VálaszTörlés
  3. Ez egy hatalmas recept:) én viszont úgy csináltam, hogy megkentem a tésztát, feltekertem és 1 cm szélesen szétdaraboltam. szóval paprikás-fokhagymás csigáim lettek. isteni :)

    VálaszTörlés
  4. Huha, az is jo lehet :-) Ki is fogom probalni ilyen formaban :-)

    VálaszTörlés