2012. február 8., szerda

Vegán áfonyás keksz

Hipergyors és finom keksz, téli csemege gyanánt. 

Hozzávalók:

16 dkg finomliszt (fele teljes kiőrlésű)
6 dkg apró szemű zabpehely
2 ek. karob
1 tk. Arm&Hammer szódabikarbóna
citromhéj
vaníliapor
aszalt vörös áfonya
4 ek. olaj
víz - szükség szerint
cukor- ízlés szerint / elhagyható


Elkészítés:

Nagyon egyszerű: mindent összedolgozunk, majd kinyújtjuk, kb. félujjnyi vastagságúra, és köröket szaggatunk. Sütőpapíros tepsiben kisütjük, kb. 150 fokon, kb. 15 perc alatt. :)

3 megjegyzés:

  1. Lehet, hogy az átlag hiányolna belőle némi cukrot, de nekem pont jó a recept. :)

    VálaszTörlés
  2. Igen, azt mondjuk odairom mindjart, hogy opcionalisan aki szeretne, tehet bele cukrot :)

    VálaszTörlés
  3. Kedves Magdi!
    Hol lehet kapni azt a fajta szódabikarbónát amit írtál? Különbözik ez valamiben a normál szódabikarbónától? A recept nagyon finomnak tűnik:)
    Rita

    VálaszTörlés