2012. február 6., hétfő

Kardamomos-áfonyás bundás alma

Ismét egy kis csemege a téli estékre. Tegnap egy nagyot kirándultunk, bizony, amikor hazaérkeztünk, jól esett egy kis mézes-vaníliás Roiboos tea, és hozzá ez a frissen kisütött csemege, meg persze a kandalló melege:).

Hozzávalók:

3 db alma, felcikkezve
1 marék aszalt vörösáfonya
--
1 dl liszt (fele durum, fele finomliszt)
2 ek. olaj
kevés víz/növényi tej
kardamom - ízlés szerint
citromhéj - ízlés szerint
vaníliapor - ízlés szerint
--
barnacukorból készített porcukor

Elkészítés:

Nagyon egyszerű az elkészítése. :) Kikeverjük a tészta hozzávalóit (jó sűrű palacsintatésztát kell kapnunk), az almát meghámozzuk, és cikkekre vágjuk. Minden cikk almába 2-3 aszalt áfonyát belenyomkodunk (múlt héten kaptuk szüleimtől, nagyon friss, nagyon finom:), úgy, hogy ne törjön ketté az alma (puha alma előnyben:). Majd a tésztába beleforgatjuk az almákat, és kerámia palacsinta sütőben, zsiradék nélkül kisütjük. Közben barnacukrot mákdarálóban megdarálunk, ezzel hintjük meg. Frissen tálaljuk. Pikáns, finom hidegűző :)

5 megjegyzés:

  1. Ez nagyon tetszik, vajon teflonos sepenyőben is kisüthető zsiradék nélkül? És ha csak finomlisztből készítem? Mert olyan durum lisztem sajnos nincs.

    VálaszTörlés
  2. Tokeletes a finomliszt is. Illetve szerintem nagyon keves vajon is kisutheto. A kardamom is potolhato fahejjal. Az a lenyeg, hogy jo suru legyen a teszta. (Az a jo ezzel az etellel, hogy a tojast ki lehet sporolni belole :) Hopp, most latom, hogy nem irtam bele a novenyi tejet a receptbe...

    VálaszTörlés
  3. Javitottam, ott van a hozzavaloknal :) Koszi, hogy irtal, igy elolvastam a receptet :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pont a múltkor kaptam vendégségben tojásosat, és gondolkoztam a vegánosításán. Így viszont nem kell próbálgatnom.
      Köszönöm.

      Törlés