2012. február 26., vasárnap

Zabpehelypuding málnával, karoböntettel

A mai reggelink volt ez, nagyon finom, laktató, egészséges...:-)

Hozzávalók:

6 dl zabtej/szójatej
10 dkg zabpehely
citromhéj
2 ek. méz
1 kk. kardamom
1 kk. vaníliapor
--
málna
--
3 ek. karobpor
2 ek. méz


Elkészítés:

A zabtejet felforraljuk, majd beleöntjük a zabpelyhet. Kb. 15 percig főzzük, a végén ízesítjük vaníliával, kardamommal, citromhéjjal és mézzel. Majd botmixerrel kicsit "nekmegyünk", amíg majdnem krémes állapotú nem lesz, de még maradnak benne egész zabok. :-) A mézet felmelegítjük (megolvasztjuk), belekeverjük a karobot. Két tálkát bevizezünk, ebbe tesszük a zabpudingot, majd 10 perc várakozás után kifordítjuk, ráhelyezzük a fagyasztóból kiszedett málnát (vagy bármilyen gyümölcsöt:-), meglocsoljuk a karoböntettel. Frissen fogyasztjuk. :-)
(Nem muszáj kiszedni a tálkából, de a fotózás miatt nekünk így volt jobb:-)

3 megjegyzés:

  1. Igazán guszta, még desszertnek is el tudom képzelni!!

    VálaszTörlés
  2. Éljen, éljen a porridge!!

    VálaszTörlés
  3. Ugye? Lattam nalad is, poharkrem formaban, bombasztikus volt :-)

    VálaszTörlés