2012. március 23., péntek

Almás, mandulatejes polenta

Tegnap a nagymarosi főzőkörön készítettük ezt az ételt a főzőkör vendégei számára.

Hozzávalók:


75 dkg kukoricadara
2-3 ek. Alpro szójajoghurt
2 citrom reszelt héja
1 tk. só
3 ek. kukorica keményítő
5-6 ek. tejpor
1/2 rúd vaniliarúd
15 dkg mandula
15 szem magozott datolya
 kb. 2 kg alma
1-2 ek. nyírfacukor/méz

Elkészítés:

A kukoricadarát azonos mennyiségű vízben elkeverjük. Kétszeres mennyiségű vizet teszünk a főzőedénybe. Ha már forr a víz, belekeverjük a vízben elkevert kukoricadarát, sót, citromhéjat és folytonos keverés mellett főzzük, olyan keményre, hogy már nehéz legyen a fakanállal átmozgatni. A tűzről levéve belekeverjük az alábbi öntetet: mandula, datolya, tejpor, vanília és annyi víz, hogy a turmixot ne terheljük túl és egy kis szójajoghurt.
A massza egyik felét a tepsibe terítjük, 1 kg reszelt almával (levétől kinyomkodva), egy kis darált dióval megszórjuk, majd ráterítjük a maradék masszát. A tetejét vékony almaszeletekkel borítjuk be, amit egy kevés gyümölcscukorral hintünk meg. Hidegen szeleteljük.

1 megjegyzés: