2012. március 28., szerda

Édes otthoni íz :-)

A krumplileves gyermekkori kedves emlékem, most vegán módon készítettem el. 

Hozzávalók:

3 nagyobb krumpli
1 fej vöröshagyma
3 dl kukoricatej
2 ek. liszt
1 ek. olaj
kb. 0,5 l víz
1 csokor petrezselyem
ízlés szerint citromlé
só, pirospaprika, kömény

Elkészítés:

A hagymát kevés vízen  megpároljuk, majd beletesszük a meghámozott, felkockázott krumplit. Köménnyel, sóval ízesítjük. Kevés vízzel felengedjük, és pároljuk, amíg félpuha nem lesz a krumplink (ez fajtafüggő, lehet 10-20 perc is). Közben száraz serpenyőben lisztet pirítunk, a végén kevés pirospaprikával megszórjuk. Ehhez mérünk egy kevés kukoricatejet, citromlével dúsítjuk, és szűrőn keresztül beleöntjük a levesbe. Kicsit összefőzzük, majd friss petrezselyemmel megszórjuk és tálaljuk.

2 megjegyzés:

  1. Kedves Magdi!

    Rendszeres olvasód és rajongód vagyok, igyekszem ötleteket meríteni receptjeidből, bár mi nem vegacsalád vagyunk. Kérdésem az lenne, hogy ezt a bizonyos kukoricatejet kukoricatejporból készíted, de ilyet még a boltokban sosem láttam.Hol lehet ezt beszerezni?

    Üdv.: Ági

    VálaszTörlés
  2. Kedves Ági!
    A kukoricatejport a Vegetár kft-tol veszem (www.vegetar.hu),25 kg-os zsakban (baratokkal osszefogva:). De lehet naluk kis kiszerelesben venni. Szerintunk ez a legfinomabb tejpor.:)

    VálaszTörlés