2012. március 19., hétfő

Savanyú káposztás-gabonakolbászos rakott krumpli

Tegnap hazaérkeztünk. Az elmúlt héten főzött ételekről is készítettem fotót, no, nem mindegyikről, hiszen 6-7-8 ember ülte mindig körül az asztalt, így mire a gépet megtaláltam, nem volt már mit lefotózni :-) 
Ezt a rakott krumplit még tálalás előtt elcsíptem. 

Hozzávalók:

25 dkg savanyú káposzta
1 kg krumpli
1 rész gabonakolbász

olaj
tökmag
--
1 csomag füstölt tofu 
1 kis marék napraforgómag
só, olaj, víz
sörélesztőpehely
citrom

Elkészítés:

A krumplit megfőzzük, lehűtjük és meghámozzuk. Egy tepsit kiolajozunk, rávágunk egy sor krumplit, sózzuk, gabonakolbászt aprítunk rá, majd feldarabolt savanyú káposztával megszórjuk. Erre öntjük az előzőleg elkészített növényi tejfölt, amelyhez a füstölt tofut, sörélesztőpelyhet, vizet, napraforgómagot és olajat homogénre turmixoljuk. Majd olajjal meglocsoljuk az ételünket és újabb sor krumpli és savanyú káposzta következik. Sózzuk, majd ráöntjük a maradék növényi tejfölt. Olaj a tetejére is kerül, majd közepes lángon összesütjük. A tetejére még pirított tökmagot tettem, mert nagyon szeretjük. :-)

1 megjegyzés:

  1. Almával már készítettem hasonlót, lehet, hogy jobb a gabonakolbásszal?

    VálaszTörlés