2012. március 6., kedd

Spenótos-tpfus "batyu" koktélparadicsommal

Sós csemege, amely pillanatok alatt elkészül, és ugyanilyen gyorsan el is fogy. :-)

Hozzávalók:

1 csomag teljes kiőrlésű leveles tészta
25 dkg mirelit spenót
3 ek. liszt
1 ek. olaj
4-5 gerezd fokhagyma
2-3 dl víz
1 krumpli
1/2 füstölt tofu 
---
1/2 ek. pritaminpaprika lekvár
1/2 ek. olaj
1 ek. darált lenmag

Elkészítés:

A leveles tésztát kinyújtjuk és kockákat vágunk belőle. 

A spenóthoz száraz edényben lisztet barnítunk, erre rakjuk rá a kiolvasztott spenótot, vizet, sót és a fokhagymát. Összekeverjük, olajat öntünk hozzá. Belekockázzuk a füstölt tofut, az előre megfőtt krumplit és homogén állapotúra turmixoljuk. Sűrű spenótkrémet kapunk így, amelyet megbolondít a tofu füstölt íze (tehetünk hozzá még egészben is tofukockákat, jó erre is ráharapni).

Ezt tesszük minden tésztakocka közepébe, majd behajtogatjuk közép fele a tésztát. Megkenjük a pritaminpaprika és olaj keverékével, megszórjuk darált lenmaggal. Sütőpapíros tepsibe tesszük, és 15 percig úgy, hogy nem nyitjuk ki a sütőt; közepes lángon sütjük, majd lejjebb véve kb. 5-10 percig.

2 megjegyzés:

  1. Hol veszed a tk. leveles tésztát? Én eddig csak fehéret láttam, ezért nem is használom...
    Köszi! :-)

    VálaszTörlés
  2. Nem is tudom, bioboltban vettem és már a kukában van a zacskója. De mintha multkor tk. Tante Fanny-t láttam volna a Sparban is. Kísérletem házival is, remélem, hamarosan már azt használhatom: abban nagyobb arányban lesz tk. liszt. :-)

    VálaszTörlés