2012. április 22., vasárnap

Őszibarackos gesztenyetorta

Ezt a tortát sütöttem idén férjem születésnapjára, mivel nagyon szereti a gesztenyét és az őszibarackot is :-)

Hozzávalók:

15 dkg teljes kiőrlésű liszt
35 dkg finomliszt
15 dkg nyírfacukor
12 ek. Pithari extra szűz olívaoolaj
1 tk. Arm& Hammer szóda
5 dl kukoricatej
--
1 kg fagyasztott gesztenyepüré
10 dkg kókuszolaj
kb.10 dkg nyírfacukor
1 konzerv őszibarack

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összeöntjük és alaposan kikeverjük. Olajozott, lisztezett tepsibe öntjük. Közepes lángon sütjük, kb. 50 percig, a végén lejjebb vesszük a lángot. Kitűnő piskóta lesz, tojás nélkül!
A krém hozzávalóit is alaposan összekeverjük. A piskótát három fele vágjuk.  A krémet szintén három fele szedjük: megkenjük először az első lapot, megszórjuk a feldarabolt barackkal, majd a második lapot is, és végük a torta külsejét is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése