2012. április 6., péntek

Diós-mákos kuglóf

Tegnap este kuglófot készítettem. Egyszerű az ok: sok a tavalyi mákunk, illetve élesztő, liszt, citrom mindig van itthon. :-)

Hozzávalók:

10 dkg teljes kiőrlésű liszt
30 dkg durumliszt
20 dkg finomliszt
3 dl növényi tej
2 ek. Alpro szójajoghurt
3 dkg élesztő
6 ek. nyírfacukor
1 dl olaj
1 db citrom héja
---
2 bögre dió
2 ek. nyírfacukor/méz
kb. 1/2 dl növényi tej
citromhéj, mazsola
---
2 bögre mák
2 ek. nyírfa cukor/méz
kb. 1/2 dl növényi tej
citromhéj, mazsola

Elkészítés:

A tésztához az élesztőt langyos cukros vízben felfuttatjuk. Minden hozzávalót egy dagasztótálba teszünk, hozzáöntjük a felfutott élesztőt. 5-10 percig dagasztjuk. Majd 30 percig kelesztjük. Átgyúrjuk, és ismét 30 percig kelesztjük. Két fele szedjük, kinyújtjuk mindkét tésztát. Egyiket a diós töltelékkel töltjük meg, a másikat a mákkal. Ezt követően mint a bejglit felcsavarjuk. Majd olajozott, lisztezett kuglófformába tesszük (egymásra a két "fonatot" és előmelegített sütőben 30-40percig sütjük, közepes lángon.

4 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Köszönjük:-) Kellemes húsvétot, jó pihenést!

      Törlés
  2. Hogy ez milyen mutatós, szép lett!!!

    VálaszTörlés
  3. Koszonom szepen, orulok neki! Az ize nagyon finom volt. :-)

    VálaszTörlés