2012. április 4., szerda

Édes kis semmiség: karobos vegán piskóta pudinggal

Vegán cseresznyés-diós-karobos piskóta karamellöntettel. Ez lesz a mai desszertünk, amely tegnap este készült el.

Hozzávalók - a piskótához:

20 dkg teljes kiőrlésű liszt
5 dkg finomliszt
10 dkg nyírfacukor
6 ek. olaj
1 késhegynyi Arm& Hammer szóda
2,5 dl kukoricatej
1 ek. karobpor
 --
1 kis üveg cseresznye
1 marék dió

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összeöntjük és alaposan kikeverjük. Olajozott, lisztezett tepsibe öntjük, majd megszórjuk cseresznyével és apróra vágott dióval. Közepes lángon sütjük, kb. 30-40 percig, a végén lejjebb vesszük a lángot. Kitűnő piskóta lesz, tojás nélkül!

A karamellöntethez 1:1 arányban karamellpudingot és vaníliapudingot főztem növényi tejjel, a végén tettem hozzá 1-2 ek. szójajoghurtot is. 

2 megjegyzés:

  1. Kedves Magdi!

    Szeretném megkérdezni hogy hol lehet beszerezni az Arm&Hammer szódabikarbónát mert az Éden bioboltban nincs és több webáruházban is kerestem de nem találtam.

    Köszönöm segítségedet! :)
    Timi

    VálaszTörlés
  2. Szia Timi! Nem is emlekszem, utanajarok - eleg regota kitart az a doboz, ahol vettem.

    VálaszTörlés