2012. április 2., hétfő

Gyümölcsös köleskoch

Ez volt a tegnapi és mai reggelink is.

Hozzávalók:

1 csésze köles
3 csésze kukoricatej
2 ek. nyírfacukor
25 dkg meggy
15 dkg őszibarack
kardamom
2 ek.keményítő
--
2 marék dió
1 marék mazsolna
2ek. kukoricatej
2ek.xilit
citromhéj


Elkészítés:

A kölest háromszoros vízben kifőzzük, a keményítőt a végén tesszük hozzá. Amikor kifőtt és langyosra hűlt, belekeverjük a gyümölcsöket (nekem mirelit volt itthon), a cukrot, kardamomot. Majd egy tepsit kiolajozunk, beletesszük a fele masszát, megkenjük a diós töltelékkel (a darált diót összekeverjük a növényi tejjel, citromhéjjal és xilit-tel, és összefőzzük), majd befedjük egy újabb sor kölessel. Összesütjük.

2 megjegyzés:

  1. Gyönyörű a kép és biztosan finom, ami kölesből készült csak finom lehet. :) Elkészítettem egyébként hét végén, a kukoricadarás - mandulás - almást is. Sajnos a családnak nem jött be, pedig nagyon-nagyon finom volt. Gyümölcscukorral készítettem datolya helyett, hátha az édesebb íz meggyőzi őket, de sajnos, egyedül fogom elfogyasztani. Nálunk csak én vagyok vegetáriánus, a család nem hajlik a jóra, a fiuk különösen is szeretik a húst, a férjem meg idegenkedik a csak húsmentes táplálkozástól. Egyébként ha valami, akkor a te receptjeid alapján készített ételek néha meggyőzik, hogy így is lehet. Ezért is várom már, hogy olvashassam a Tavasz ízeit :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm a dicseretet.:-) Remelem, valami mas finom csemege bejon majd a fiuknak is:)

    VálaszTörlés