2012. április 6., péntek

Pikáns-mákos rántott tofu

Nagyon szeretjük a tofut, ha még nem említettem volna eddig:-) A tofu többek közt gazdag lecitinben, fehérjében, rostanyagban, nem tartalmaz koleszterint. Nagyon sokféle módon használható. Ma barna rizses rizi-bizivel, friss céklasalátával és párolt brokkolival  fogyasztottuk. 

Hozzávalók:

szójaszósz
víz 
só, vegamix, fokhagyma, erős Pista
liszt-víz-morzsa, mák 
olívaolaj a sütéshez

Elkészítés:

A tofut felszeleteljük. Kb. egy órára beáztatjuk víz és szójaszósz keverékébe, amelybe keverünk vegamixet és egy kevés sót is. Majd elkészítjük a vegán panírt: víz+liszt+só (sűrű palacsintatésztát kell kapnunk), amelyhez fokhagymát és kevés Erős Pistát keverünk A tofukat a pácból kivéve előbb lisztezzük, majd a palacsintatésztába forgatjuk, majd a mákkal dúsított morzsába. Olajjal kikent tepsibe tesszük, meg is locsoljuk egy kevés olajjal és -egyszer megforgatva - közepes lángon kisütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése