2012. április 24., kedd

Magyaros napraforgó pástétom

Gyors, egészséges, finom pástétom, finom napraforgómaggal. :-)

Hozzávalók:

20 dkg darált napraforgómag
1 fej vöröshagyma

1 szál újhagyma
kevés petrezselyemzöld
1/2 ek. extra szűz olívaolaj
2 ek. zsemlemorzsa
0,5 dl víz
1 db főtt répa
2 gerezd fokhagyma
pirospaprika, só, köménymag


Elkészítés:

A blogon igen kedvelt vegán májpástétom mintájára készült ez a pástétom.  Kevés vízen az apróra vágott vöröshagymát megpároltam. Ehhez szórtam 1 zsemlemorzsát, darált napraforgómagot, pirospaprikát, sót és köménymagot. Amikor ezek jól összepirultak, felengedtem vízzel, olajat locsoltam hozzá. Ekkor tettem hozzá a főtt és turmixolt répát, ill. apróra vágott újhagymát, fokhagymát, és kevés friss petrezselyemzöldet. Összefőztem és frissen, répasalátával fogyasztottuk.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet! Szeretném elkészíteni. Az a kérdésem, hogy Mennyi vízzel kell felönteni?

    VálaszTörlés
  2. Orulok neki, ha szimpatikus. Kb. 0,5 -1 dl víz volt, de nem mértem sajnos.:(

    VálaszTörlés