2012. április 11., szerda

Mákos-körtés-karobos árpa

Finom reggeli csemege. :-)

Hozzávalók:

25 dkg árpa
kb.1/2 l kukoricatej
2-3 ek. nyírfacukor
1 tk.vaníliapor
1 citrom héja
1 bögre darált mák
2 üveg körtebefőtt

--
 2 ek. méz
4 ek. karobpor
1 ek.víz

Elkészítés:

Az árpát előző este beáztatjuk. Majd reggel kukoricatejben megfőzzük, mielőtt lekapcsolnánk, ízesítjük citromhéjjal, vaníliával, nyírfacukkoral és felkockázott körtével. Ekkor tesszük hozzá a darált mákot is. 1-2 percig főzzük, majd lezárjuk. Egy jénait kiolajozunk, majd beletesszük a kását, megszórjuk még cukrozott darált mákkal, ráhelyezzük a maradék körtét, és meglocsoljuk a karobos öntettel (víz+méz+karob elkeverése nyomán kapjuk). Közepes lángon, kb. 30 perc alatt sütjük ki. Feldobhatjuk egyébként pudinggal is, amelyet az árparéteg és a körte közé rakunk, legközelebb így készítem majd.

3 megjegyzés:

  1. Eddig még csak barackkal készítettem hasonlót, a körtére nem is gondoltam, köszi az ötletet.

    VálaszTörlés
  2. Barackot sajnos nem tudtam eltenni, csak kortet, azt viszont sokat,ezert keszult ezzel:-) De finom volt nagyon.Igen, emlekszem, hogy nalad finom arpas rakottak vannak :-)

    VálaszTörlés