2012. április 27., péntek

Mandulás-tofus sóskasaláta

Első hallásra bizarr, pedig nagyon-nagyon finom és tele van vitaminnal! :-) Bár az igaz, hogy csak sóskafanatikusak próbálkozzanak vele:-)

Hozzávalók:

25 dkg friss sóskalevél
1 marék darabolt és pirított mandula
1szál újhagyma

--
1/4 natúr, pácolt tofu
0,5 dl extra szűz olívaolaj 

Elkészítés:

A tofut előző nap bepácoljuk: extra szűz olívaolajba teszünk egy kis bazsalikomot, sót és fokhagymát, ebbe rakjuk bele a feldarabolt natúr tofut. 
A sóskaleveleket alaposan megmossuk. Majd levágjuk a szárát, és feldaraboljuk. A mandulát is összedaraboljuk és olaj nélküli serpenyőben megpirítjuk. Egy tálra halmozzuk a sóskát, beledobáljuk a mandulát, felvágott újhagymát. Tálalás előtt ráöntünk a tofu páclevéből, és tofut is keverünk a salátához.

2 megjegyzés:

  1. De klassz! Épp azon agyaltam, hogy mit lehetne kezdeni kedvenc sóskapajtásommal a mártáson túl....

    VálaszTörlés
  2. Érdemes még valamivel dúsítani, ha nem sóskafanatikus az ember. Ill. azóta készítettem sóskás zöldség fasírtot, az is nagyon jó volt. :-)

    VálaszTörlés