2012. április 12., csütörtök

Medvehagymás lencsepástétom

Avagy mit kenjen a vegán a kenyérre, tavasszal, de hideg időben? :-)

Hozzávalók:

20 dkg lencse
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezdfokhagyma
1 ek. olívaolaj

1 tk. pirospaprika
2-3 tk. majoranna
2-3 tk.kömény
1-2 ek. morzsa
ízlés szerint gabonakolbász
3-4 nagy levél medvehagyma
1ek. növényi tejföl


Elkészítés

A lencsét előző este beáztatjuk. Majd másnap sós, köménymagos vízben megfőzzük. Eközben a hagymát apróra vágjuk és vízen megpároljuk. Erre szórunk pirospaprikát, majorannát, majd a megfőtt lencsét is hozzáadjuk. Beleteszünk gabonakolbászt és a fűszereket és botmixerrel összeturmixoljuk. Ekkor teszünk hozzá olajat és morzsát, és összefőzzük. Tetszés szerinti vízzel hígítjuk. Miután lezártuk, hozzákeverjük a medvehagymát is. Kevés növényi tejfölt keverünk hozzá és kihűlve fogyaszthatjuk is. :-)  A növényi tejföl  1/4 csésze napraforgó, 1/4 csésze héj nélküli mandula, 1/2 közepes krumpli, 2 ek.liszt, 1 tk. citromlé és 1 tk.só és méz összeturmixolásával készül. A masszához adjunk annyi vizet, amennyit felvesz.

A képen látható kenyér receptjét később írom le.:-)

1 megjegyzés:

  1. Nagyon érdekes összállítás és finom is lehet. Nem vagyok vegán, de szívesen kísérletezem. Andrea

    VálaszTörlés