2012. április 17., kedd

Spenótos "krumplimuffin"

Mai nagyon gyors "csemege" vacsorára, saláta mellé. A fotó sajnos nem lett a legszebb, mert nem volt időnk megvárni, amíg kihűl és keményebb lesz, hogy szépen fotózható legyen. :)

Hozzávalók:

5 szem krumpli
2 ek. lenmagpehely
2 ek. víz
borspótló
1 ek. liszt 
--
1 csomag spenót
1 fej fokhagyma
3-4 ek. kukoricatej 
4-5 ek. liszt
olívaolaj, víz.
--
1/2 füstölt tofu

Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk és sós vízben kifőzzük. Majd összetörjük, liszttel sűrítjük, és kevés olajat is  teszünk hozzá + beáztatott lenmagpelyhet teszünk hozzá (ez fogja össze). A spenótot így készítjük: szárazon megpirítjuk a lisztet, rátesszük a spenótot, sózzuk, fokhagymázzuk, és kukoricatejjel felöntjük, ekkor keverjük bele az olívaolajat. Miután felenged a spenót, összebotmixerezzük. A lényeg, hogy jó sűrű legyen.  Majd olívaolajjal kikent tepsibe tesszük a krumplipürét (egy nagyobb pogácsaszaggató segítségével), a közepén mélyedést kialakítva teszünk spenótot, felkockázott tofut, pritaminpaprikát. Összesütjük.



4 megjegyzés:

  1. Nagyon jó ötlet, köszönöm.
    A fotó nekem tetszik, meleg, hangulatos.

    VálaszTörlés
  2. Hát ez tényleg gyors és milyen jó ötlet! Már gomdolkozom is, hogyan fogom kipróbálni eredetiben és valamilyen vadnövény szósszal töltve.

    VálaszTörlés
  3. :-) Orulok neki. Valamilyen csalanos verzio erdekelne majd:-)

    VálaszTörlés