2012. május 1., kedd

Kölesmajonézes céklasaláta tormával és medvehagymával

Irtó finom, nem szabad kihagyni :-)
Ill. újabb növényi majonéz recept.

Hozzávalók:

3 cékla
köménymag, só,
reszelt torma - ízlés szerint
4-5 levél medvehagyma
-
kb. 2-3 ek. citromlé
1/2 ek. nyírfacukor
½ ek.tengeri só
1gerezd fokhagyma
3/4 csésze forró víz
1,5 csésze főtt köles

Elkészítés: 

A céklát megmossuk, meghámozzuk és lereszeljük. A tormából is keveset hozzáreszelünk. A kölesmajonéz alapanyagait nagyon alaposan összeturmixoljuk. Tálalás előtt a tormás céklába keverünk medvehagymát (felaprítva) és ráöntjük a kölesmajonézt. Frissen fogyasztjuk. 
A kölest érdemes a Vegetár Kft-nél beszerezni: 5 kg-os kiszerelésben messze az egyik legolcsóbb a "piacon".

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése