2012. június 13., szerda

Aszalt paradicsomos, napraforgós tofupástétom

Ehhez hasonló pástétomot már készítettem, ill. az eredeti receptet A tél ízei könyvben jelentettük meg (ami még korlátozott számban kapható, a blogra hivatkozva -szerkesztoseg@nyitottszemmel.hu címre írva - akciós, 1300 Ft-os áron:-) Visszatérve a pástétomra:

Hozzávalók:

1 pritaminpaprikás tofu
10 db aszalt paradicsom
1/2-1 ek. extra szűz olívaolaj 
só-ízlés szerinte
4 gerezd fokhagyma
2 ek. bazsalikom
1 nagy marék napraforgó
kevés víz

Elkészítés:

Egy magas falú tálba belekockázzuk a tofut, majd az aszalt paradicsomot is. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott fokhagymát,  az előzőleg kávédarálón megdarált napraforgómagot és az olajat, ill. 2-3 ek. vizet. Az egészet botmixerrel krémesre zúzzuk. Ezután adjuk hozzá a friss bazsalikomot (4-5 levéllel), vagy 2 ek. szárítottat. Nagyon finom pástétom, más ízesítésű tofuval is elkészíthető.

6 megjegyzés:

  1. Ínycsiklandozó nagyon :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm! Dióval (napraforgó helyett) talán még finomabb. Ill. aki nem érzékeny a laktózra, készítheti tofu helyett krémsajttal is :-)

    VálaszTörlés
  3. Ezt kipróbálom! Aszalt paradicsomot hol érdemes venni?

    VálaszTörlés
  4. Erdemes otthon kesziteni, ugy a legolcsobb.
    http://magdireceptek.blogspot.hu/2011/10/paradicsom-aszalas.html
    De lehet venni bioboltokban is (dragabban), vagy Tesco-ban kimerve, a hutopultoknal.

    VálaszTörlés
  5. Ha szabad kérdeznem, kinek az ötlete volt a "terítő"? :) A beállítás szintén kreatív!! (Curmilla)

    VálaszTörlés
  6. :-) Nekem. Mivel keves a teritonk, de szeretnenk valtozatos hattereket, ezert neha felhasznaljuk az IKEA-s paplan, parnahuzatot, fuggonyoket is :-)

    VálaszTörlés