2012. június 6., szerda

Gesztenyelisztes palacsinta friss eper-cseresznyedzsemmel

Először próbáltam ki a gesztenyelisztet, de jó a tapasztalatom :-) 

Hozzávalók:

1/3 adag finomliszt
1/3 adag gesztenyeliszt
1/3 adag zabpehelyliszt
Kb. 1,5 adag víz
3-4 ek. extra szűz olívaolaj

Elkészítés:

A liszteket+vizet összekeverjük, és olívaolajjal dúsítjuk.
Olaj nélküli serpenyőben kisütjük.

A dzsem így készült:

Hozzávalók:

1/2 kg eper
1/2 kg magvalt cseresznye
10 dkg nyírfacukor
1 ek. stabark

Elkészítés:

A gyümölcsöt összekeverjük a cukorral és a stabarkot hozzákeverve felfőzzük. 
A stabark kiválóan helyettesíti az állati eredetű zselésítő anyagokat.


 

4 megjegyzés:

  1. nagyon-nagyon szép ez a kép :)

    VálaszTörlés
  2. Koszonjuk! En meg azon gondolkodtam, hogy nem toltom fel, mert nem sikerult a foto. Mondjuk az alatet gyonyoru, tegnap kaptam. :-)

    VálaszTörlés
  3. Én is elaléltam a képtől, de a recept is tetszik:)

    VálaszTörlés
  4. :-) Hat, orulunk neki, ha tetszik. :-)

    VálaszTörlés