2012. június 8., péntek

Hajdinás-ribizlis pohárkrém

Ma ez volt a reggelink. Tartalmas, finom, igazi nyári csemege :-)

Hozzávalók:

10 dkg ribizli
-
1 csomag vaníliás pudingpor
1/2 l kukoricatej
igény szerint nyírfacukor
-
10 dkg hajdina
kukoricatej (amennyit a hajdina felvesz)
1 citrom héja
1 marék meggy
1 marék ribizli
1 marék dió
vanília
nyírfacukor - ízlés szerint

Elkészítés:

A hajdinát a szokásos módon kásaként elkészítjük: kb. 2-3-szoros kukoricatejet forralunk, és amikor forr, beleszórjuk a hajdinát. Készre főzzük, mielőtt teljesen megpuhul, hozzáadjuk az ízesítőket: citromhéj, nyírfacukor, ill. a gyümölcsök és az apróra vágott dió. 

A pudingot szintén hagyományos módon készítjük el: a kukoricatejet feltesszük főni, a pudingot 4-5 ek. kukoricatejjel kikeverjük. Amikor forr a tej, beleöntjük a pudingot és készre főzzük. A végén édesítjük egy kevés nyírfacukorral (de ez el is maradhat). 
Lehűtjük a hozzávalókat.  Majd egy tálban, pohárban egymásra halmozzuk: hajdina/puding/gyümölcs/hajdina/puding/gyümölcs.A hajdinát és a tejport is érdemes nagy kiszerelésben megvenni a Vegetártól.:-)


3 megjegyzés:

  1. Igen, hidegen ettuk es valoban finom volt :-)

    VálaszTörlés
  2. Ez gyönyörű lett! Ki fogjuk próbálni.

    VálaszTörlés