2012. június 6., szerda

Petrezselymes vegán tönkölynokedli gabonakolbászos lecsóval

Hozzávalók-a nokedlihez:

1/2 rész tönkölyliszt
1/2 rész zabliszt
só-ízlés szerint
víz-amennyit felvesz
1 kis csokor petrezselyem

Hozzávalók - a lecsóhoz:

1 kg paprika (vegyesen piros, fehér, zöld:-)
4 szem paradicsom
3 ek. olaj
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
só - ízlés szerint
1 rész gabonakolbász-ízlés szerint

Elkészítés:

A nokedlihez összekeverem  a liszteket, sót, vizet, belekeverjük a felaprított petrezselymet. Rugalmas nokedlitésztát kell, hogy kapjunk. Forrásban lévő sós vízbe beleszaggatjuk, és kifőzzük.
A lecsóhoz az apróra vágott hagymát vízen megpároljuk, majd olajjal kiegészítve beletesszük a karikákra vágott paradicsomokat és paprikát. Nem sózzuk, mert akkor lejön a héja a zöldségeknek. Előbb megfőzzük (sóval és fokhagymával ízesítve), amikor majdnem megfőtt, sózzuk és belekeverjük a gabonakolbászt. Tofurántottával, de magában, vagy rizzsel, nokedlivel tálalva is finom.

3 megjegyzés:

  1. Nagyon finom, megéheztem...
    A gabonakolbászt én is tovább főzöm, ebben-abban:) na de csak úgy is szeretjük.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó ez a nokedli recept tojás nélkül.

      Törlés
  2. Es finom is nagyon :-) Valamikor kokuszolajat rakok bele, akkor "vajas galuska" lesz :-)

    VálaszTörlés