2012. június 2., szombat

Vegán nutella - nem lehet abbahagyni

A sok-sok cseresznye mellé jól illik egy kis édes bagett és házi nutella. Tegnap este készült -befőzés közben-, ma ezeket reggeliztük.

Hozzávalók:

1 bögre törökmogyoró
1/2 bögre napraforgó
kb. 1 ek. karobpor
kevés víz (kb. 1/2-1 dl, amennyit felvesz, nem mértem)
2 ek. kukoricatejpor
3-4 ek. nyírfacukor/ méz
1 púpos evőkanál kókuszolaj

Elkészítés:

A mogyorót és a napraforgómagot olaj nélküli serpenyőben megpirítjuk. Majd kávédarálón ledaráljuk. Egy edényben a karobot, a darált magokat, a vizet és a nyírfacukrot összekeverjük. Összefőzzük. Majd amikor kihűlt, hozzáadjuk a kókuszolajat. Nagyon-nagyon finom és laktató szendvicskrém. :-)
A kukoricatejport nagy kiszerelésben a Vegetár Kft-től szoktuk venni. Nagyon megéri :-)

4 megjegyzés:

  1. Még sosem készítettem. Az jutott eszembe, hogy utoljára Kiss Balázzsal beszélgettük, hogy van otthon mogyoró, neki meg valami gépe... Régen volt. Sok jó tanácsot kaptam tőle.
    Visszatérve a receptre, nagyon tetszik.

    VálaszTörlés
  2. Én is most találtam ki a receptet és készítettem először. Bizony, régen lehetett, sajnos :-(

    VálaszTörlés
  3. Megtetszett a recept, és gyorsan beáztattam a törökmogyorót és a napraforgót. Majd hozzáadtam az általad írt hozzávalókat, és "erős" turmixgéppel krémesre készítettem.Jól kenhető az állaga, finom és enzimekben is gazdag. Köszi az ötletet. Zsuzsanna

    VálaszTörlés
  4. Orulok neki. Annyi, hogy a receptbol sajnos kihagytam, hogy novenyi tejport is tettem bele. Ettol kremesebb lesz. Remelem, meg nem keso a potlas. :-)

    VálaszTörlés