2012. július 25., szerda

Fokhagymával sült padlizsánsaláta

Nagyon kellemes saláta, én ma csupán ezt ebédeltem vöröslencse-pástétomos pirítóssal.

Hozzávalók:

2 közepes padlizsán
3-4 gerezd fokhagyma
4 db paradicsom
6 db kovászolni való uborka
1 lilahagyma

100% extra szűz olívaolaj 
1/2 citrom leve

Elkészítés:

A padlizsánokat megmossuk és vékony karikákra vágjuk. Egy olívaolajjal kikent tepsibe tesszük a karikákat, megsózzuk és közepes lángon kb. 10 perc alatt (egyszer forgatva) megpirítjuk őket. A félidőben tesszük rá a fokhagymaszeleteket. A paradicsomot, uborkát szintén megmossuk, és - a lilahagymával együtt- felkarikázzuk. Majd egy tálba tesszük, meglocsoljuk sózott olívaolajjal, citromlével. Frissen tálaljuk. 

3 megjegyzés:

  1. :) Koszonjuk! Valoban nagyon finom volt. :-)

    VálaszTörlés
  2. Hú, ez fantasztikus lehetett. És ezek a színek! P.

    VálaszTörlés