2012. július 17., kedd

Fűszeres növényi zsír


Hozzávalók:

15 dkg darált mandula
4 gerezd fokhagyma
6 szál újhagyma
3 kk. 100% extra szűz olívaolaj
30 dkg kókuszzsír
só – ízlés szerint

Elkészítés:

A hagymákat apróra vágjuk és kevés kókuszzsíron megdinszteljük, majd a darált mandulát is – állandó kevergetés mellett - hozzáadva dinszteljük, majd hozzáadjuk a többi kókuszolajat is. Melegen –darabosra - összeturmixoljuk, majd kihűtjük.

4 megjegyzés:

  1. Kedves Magdi !

    Nagyon szeretem a blogodat ! :)) Rengeteget segítesz nekem ,mivel nem vagyok egy konyhatündér,de szeretném ,ha a családom egészséges ételekhez jutna. De: pl. a kókuszzsírt száműztem ( a pálmazsírral együtt),mivel a disznózsírhoz hasonlóan túlnyomó többségében telített zsírsavakból áll.Most néztem meg: 100mg kókuszzsír 86mg telített zsírsavat tartalmaz. Pálmazsír hasonló tulajdonságokkal bír.Szóval érdemes átgondolni...
    Köszönettel: Dóri

    VálaszTörlés
  2. Orulok, ha tetszik a blog, koszonom a dicsero szavakat. A kokuszolajat en a vaj es margarin helyett hasznalom, amik sokkal de sokkal egeszsegtelenebbek, mint a kokuszolaj. Ferjem tanult vegyeszetet, igy o tudna tudatos "vedobeszedet" irni a kokuszolajnak:-), majd megkerdezem :-).

    VálaszTörlés
  3. Nagyon köszönöm a receptet!!! Jól jött! :)

    VálaszTörlés
  4. Szivesen:)Orulok neki, ha jol jott:)

    VálaszTörlés