2012. július 19., csütörtök

Hideg kardamomos szilvakrémleves kölesgombóccal

Hmmmm, nagyon finom. :-)

Hozzávalók:

1 kg szilva
5 dl Alpro szójajoghurt (édesített)
kb. 5-10 dkg nyírfacukor
2 tk. kardamom
1/2 citrom héja
kevés rizstej, amennyit felvesz

---
10 dkg köles
1 citrom héja
5 dkg natúr tofu, reszelve
 2 tk. vaníliapor
3-4 ek. nyírfacukor


Elkészítés:

A szilvák magjait kiszedjük,  feldaraboljuk őket, ráöntjük a  szójajoghurtot  és összeturmixoljuk. Ezután ízesítjük kardamommal, nyírfacukorral, vaníliával. Jól behűtjük. 
A gombóchoz a kölest kifőzzük, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a nyírfacukrot,  vaníliát és a reszelt tofut. Alaposan összedolgozzuk, gombócokat formálunk belőle, és a tálaláskor beledobjuk a levesünkbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése