2012. július 21., szombat

Kelbimbó saláta sült paradicsommal és szójasajttal

Nagyon egyszerű saláta, semmi cécó, csupán a természetes ízek. :-)

Hozzávalók:

1/2 kg kelbimbó
4 szem paradicsom
szójasajt
2-3 ek. 100% extra szűz olívaolaj 

kevés citromlé

Elkészítés:

A kelbimbót sós vízben roppanósra pároljuk. A felvágott paradicsomokat kevés olívaolajjal kikent tepsibe tesszük és megpirítjuk. Majd a kelbimbót egy tálra halmozzuk, hozzáadjuk a paradicsomot, kockákra vágott szójasajtot, megsózzuk, és olívaolajjal és kevés citromlével meglocsoljuk. Finom lehet növényi tejföllel, majonézzel is.
Frissen, pirítóssal és hajdinafasírttal tálaljuk :-)

2 megjegyzés:

  1. Semmi cécó, nagyszerű:)

    VálaszTörlés
  2. Valoban nagyon egyszeru, es talan ebben van a "finomsaga": egyszeru, letisztult izek harmoniaja. :-)

    VálaszTörlés