2012. július 24., kedd

Marcipános-sárgabarackos sütemény

Ezt mindenképp érdemes kipróbálni: kb. 8-10 perc az elkészítései ideje és hihetetlenül finom az íze.

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta (nem mélyhűtős, csupán hűtős)
1/2 rúd marcipán
10 szem sárgabarack
kevés nyírfacukor

Elkészítés:

A  tésztát kitekerjük, majd közepes pogácsaszaggatóval köröket formálunk belőle. Némelyik kör közepéből kiveszünk egy kis kört. Majd így állítjuk össze a süteményt: 1 kör tészta, arra tesszük a marcipánt, majd ismét egy kör tészta, arra a barack követezik.  És végül a lyukas kör. Lisztezett, olajozott tepsiben közepes lángon kb. 30 perc alatt kisütjük. Darált nyírfacukorral megszórjuk. A tegnapi adagot meghintettem mandulaszeletekkel is, mára az elfogyott, de érdemes.

4 megjegyzés:

  1. Boglárka ;)július 29, 2012

    Nagyon kedvesen, hívogatón néz ki, csudafinom is lehet, de hol kapni július végén sárgabarackot? Errefelé már nagyon régen letermett és nem várnék egy évet vele. Ráadásul marcipán is épp van itthon. :O A szilva, őszibarack túl sok levet enged hozzá...

    VálaszTörlés
  2. Bogi:-): Talan a ringlo jo lenne a sutibe, annak most van szezonja es kevesbe erettkent nem annyira durva mint a szilva (?). :-)

    VálaszTörlés