2012. július 4., szerda

Pácolt tofu - bármikorra

Nagyon szeretjük a tofut. A natúr kevésbé karakteres ízű, így ezt be szoktam pácolni, és addig áll ebben a lében (a hűtőben), amíg el nem fogy. Finom olívaolajjal együtt fenséges étel, akár egy pirítós mellé esszük, akár salátába rakunk belőle, vagy valamilyen rakott zöldséges ételbe. Szóval, nálunk a natúr tofu így "tárolódik" :-) 

Hozzávalók:

1 zacskó natúr tofu  
2-3 gerezd fokhagyma
2 ek. morzsolt bazsalikom 
1 ek. vegamix

Elkészítés:

A tofut apró kockákra felvágjuk.  Egy tálba/műanyag, fedeles dobozba beletesszük. Az olajat kikeverjük a vegamix-szel és bazsalikommal, majd ráöntjük a tofura. Lényeg, hogy elfedje az olaj a tofut. Aztán rájárunk :-) Más ízesítésű tofuval is készíthetjük.

2 megjegyzés:

  1. Szia, jól értem, hogy ilyenkor "nyersen" eszitek?
    Nagyon szeretem a receptjeidet!
    Eszter

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, nyersen, kenyér mellé vagy salátába, akkor ebből az olajból lesz az öntet is. :-) Örülök, ha tetszenek a receptek, köszönjük!

      Törlés