2012. július 26., csütörtök

Sárga cukkinifasírt tofuval és napraforgómaggal

Kedden kaptunk egy hatalmas sárga cukkinit. Olyan gyönyörű. Tegnap egy részéből fasírtot készítettem, a másik részéből ma saláta, pástétom készült, holnap pedig leveles tésztával bolondítom meg. Merthogy hétvégén egy hétre elutazunk, így előtte minden romlandót megeszünk.:-)

Hozzávalók:

50 dkg cukkini
15 dkg liszt (fele teljes kiőrlésű, fele zabliszt)
1/4 metélőhagymás tofu  
3 ek. pirított napraforgómag
2-3 gerezd fokhagyma
1 fej lilahagyma
1 kk. majoranna
1 nagy csokor petrezselyem
só - ízlés szerint
1 ek.Vajahit
4-5 ek. 100% extra szűz olívaolaj 

Elkészítés:

A cukkinit lereszeljük (nem hámozzuk meg előtte!:-), besózzuk és állni hagyjuk.  A tofut is lereszeljük. A hagymát meghámozzuk és apróra vágjuk, majd vízen megpároljuk. Mindezt hozzákeverjük a levet engedett, majd kinyomkodott cukkinihez. Lisztet adunk hozzá, és a száraz serpenyőben előre megpirított napraforgómagot; ill. a tojáspótló port. Végül fűszerezzük majorannával és az apróra vágott petrezselyemzölddel, apróra nyomott fokhagymával. Kiolajozunk egy tepsit, és fasírtokat formálunk (zsemlemorzsába hempergetjük a fasírtokat), tetejüket is meglocsoljuk olajjal és kisütjük, kb. 150-160 fokon, 30 perc alatt, egyszer megfordítva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése