2012. augusztus 28., kedd

Céklás hummusz

Hmmmmm,  finom és persze egészséges pástétom; és a színe is gyönyörű. :-)

Hozzávalók:

20 dkg csicseriborsó
3 gerezd fokhagyma
1 ek. Yoja növényi tejszín
1 ek. tahini
só, koriander
kevés víz
2 közepes cékla
1 ek. 100% extra szűz olívaolaj 

Elkészítés:

A csicseriborsót egy éjszakára beáztatjuk. majd másnap puhára főzzük. A céklát meghámozzuk és kockákra vágva szintén megfőzzük. Egy magas tálba tesszük a csicseriborsót, céklát, sót, fokhagymát, köményt, tahinit, Yoja tejszínt, és szükséges vízzel alaposan összeturmixoljuk. A végén adjuk hozzá az apróra vágott korianderlevelet.

3 megjegyzés:

  1. Ez finom lehetett; de jo otlet! :-)

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy van még aki nem humusznak posztolja a hummuszt...

    VálaszTörlés