2012. augusztus 29., szerda

Rántott "Robi szelet" :-)

Tegnap jártunk a Vegetárnál és -más dolgok vásárlása után - ezt kaptuk, kóstolóba.
Magyarországon a Vegetár Kft. forgalmazza, egyébként cseh gyártmány: www.robi.cz oldalon olvasható róla bővebb infó. Szójamentes búzahúsról van szó tulajdonképpen. A bundát most Marianna tanácsára másképp készítettem.

Hozzávalók:

1 tasak "Robi-Szelet"
1 dl szójaszósz
1 dl víz
só, fokhagyma,
borspótló
--
1 dl Yoja szójajoghurt
só, fokhagyma
15 dkg finomliszt 
15 dkg morzsa
10 dkg szezámmag
5-6 ek. 100% extra szűz olívaolaj 

Elkészítés:

A szójaszószt, a vizet és az átpréselt fokhagymát  összekevertem, és a szeleteket ebbe a páclébe tettem. Egy éjszakára a hűtőben értek össze az ízek. Majd ma hajnalban összekevertem a panírt: a Joya szójajoghurtba kevertem sót és átpaszírozott fokhagymát. A pácléből kiszedett "Robi szeleteket" előbb lisztbe, majd ebbe az öntetbe, majd szezámmaggal összekevert morzsába forgattam. Olívaolajjal kikent tepsiben sütöttem ki, kb. 15-20 perc alatt, egyszer forgattam. 



1 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki! Vajon mi lehet benne(?)...azt látom, hogy soy és gluten mentes.

    Hogy izlett a panir?

    Szép napot!
    Marianna

    VálaszTörlés