2012. augusztus 24., péntek

Vegán növényi sajt, répás-petrezselymes bundában

Ezt ma kevés bazsalikomos krumplival és uborkasalátáva esszük majd - a tegnap esti főzés utáni kóstoló alapján finom lesz :-)

Hozzávalók - 2 személy részére

1 Viofast növényi sajt (füstölt)
15-20 dkg liszt
2 közepes répa
1/2 csokor petrezselyem
15 dkg morzsa
10 dkg szezámmag
só - ízlés szerint

Elkészítés:

A sajtot hosszában és széltében is félbevágjuk, így épp alkalmas nagyságú szeleteket kapunk. Majd egy tálba lisztet teszünk, a következő tálban lisztet keverünk ki vízzel, sűrű palacsintatésztát kell kapnunk, és ebbe reszeljük bele nagylyukú reszelőn a répát, ill. belevágjuk a petrezselymet is, és sóval ízesítjük. A harmadik tálban a morzsát és szezámmagot keverjük össze. A sajtokat előbb a lisztbe forgatjuk, majd a lisztes-répás bundába, és legvégül a szezámmagos morzsába. Olajjal kikent tepsiben sütjük ki, egyszer megforgatva. Közepes lángon, kb. 20-30 perc alatt.

5 megjegyzés:

  1. De jo otlet ez a panir. Tojasba is lehet reszelni repat, ill. vagni petrezselymet?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Koszonom. Igen, lehet a hagyomanyos panir tojasaba is tenni a repat, petrezselymet. :-)

      Törlés
  2. A homlokomra csapok, hogy ez nekem miért nem jutott eszembe... :)

    VálaszTörlés
  3. Kedves Magdi,

    Nekem a sűrű palacsintatésztás pamir egy kissé tömény...túl sok a liszt. Ha nem bánod akkor leirnám az én paniromat ->

    1. liszt
    2. soya yoghurt egy kis vizzel lazitva, hogy a fölösleg könnyel lecsepegjen
    3. morzsa - házi, izesitve tetszés szerint

    A zöldségek panirozásánál akkor sózok amikor kisütöttem, igy ropogós marad.

    Próbáld ki, nagyon finom! Ma nyári tök és padlizsán (a kertből!) készült igy, mind elfogyott!

    Szerettel,
    Marianna

    VálaszTörlés