2012. szeptember 6., csütörtök

Mandulás-körtés-gabonakávés vegán torta

Egyszerű torta a dolgos hétköznapokra. És végre egy fekvő kép is. :-)

Hozzávalók:

15dkg nyírfacukor
5 dkg instant gabonakávé
1 dl olaj
1,2 dl TopNatúr rizstej  (tejportból és vízből készítve)
10 dkg  teljes kiőrlésű liszt
1 csapott tk. foszfátmentes sütőpor
 --
6 szem körte
kb. 10 dkg mandulaszelet 

Elkészítés:

A cukrot és a lisztet, sütőport, kávét összekeverjük. Majd ebbe öntjük bele a nedves alapanyagokat: az olajat, növényi tejet. Majd egy kiolajozott és lisztezett tepsibe töltjük, és a meghámozott körtét rászeleteljük , megszórjuk mandulaszeletekkel. Közepes lángon, 30 perc alatt kisütjük.

TIPP: el tudom képzelni mézzel ízesített Alpro szójajoghurttal leöntve is. Hmmm....:-) 

2 megjegyzés:

  1. Köszönöm ezt a receptet is.Ma megsütöttem és nagyon finom lett.Igazi kellemes vasárnapi finomság!

    VálaszTörlés