2012. szeptember 20., csütörtök

Pirított dióval és zabpehellyel töltött körte

A karoböntet a fotóról lemaradt....:-)
Nagyon finom, könnyű édesség, akár reggeliként fogyasztva is.

Hozzávalók - 2 személynek

4 db körte
1 bögre dió
10 dkg zabpehely
2 dl Vegimilk
1 citrom héja
5 ek. nyírfacukor
--
2 ek.karob
1ek.méz
1/2ek.olvasztott kókuszzsír

Elkészítés

A Vegimilket felforraljuk. A zabpelyhet beleöntjük, és megfőzzük. A végén ízesítjük nyírfacukorral és citromhéjjal. A diókat olaj nélküli serpenyőben megpirítjuk, és ezt is hozzákeverjük a megfőtt zabpehelyhez.
A körtéket "megskalpoljuk". Kivájjuk a magházat, majd beletöltjük az előzőleg elkészített tölteléket. Olajjal kikent tepsibe tesszük gyümölcsöket és 150 fokon kb. 20 perc alatt kisütjük. 

A legvégén karoböntettel nyakon öntjük. Egyszerű, de nagyon finom és mutatós!
Most a gyönyörű, nagyszemű zabpehely és a karob is akciós a Vegetárnál.:-) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése