2012. szeptember 17., hétfő

Sárgalencse főzelék vegán kolbász-pörkölttel

Tudom, tudom, ma éppen jó idő van, azonban néha jólesik a vöröslencse, sárgalencse, sárgaborsó, bab is. A sárgalencse az indiai konyhában igen népszerű. Kicsit édesebb, diósabb az íze, mint pl. a barna lencsének.

Hozzávalók:

25 dkg sárgalencse
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1/ kápia paprika 
1/2 csokor petrezselyem
3 ek. 100%extra szűz olívaolaj
3 ek. finomliszt 
2 tk. köménymag
só - ízlés szerint
--
1 fej lilahagyma
2 tk. pirospaprika
2 tk. só
8 karika vágható gabonakolbász
1 tk. ecet nélküli mustár

Elkészítés:

A hagymát és a kápia paprikát is apróra vágjuk, majd kevés vízen megpároljuk.  Olajjal dúsítjuk, majd rárakjuk az előzőleg 1 éjszakára beáztatott sárgalencsét, felengedjük vízzel, ízesítjük köménymaggal, sóval, fokhagymával és a lencse puhulásáig főzzük. Közben egy olaj nélküli serpenyőben megpirítjuk a lisztet, felengedjük vízzel, és szűrőn keresztül a főzelékhez adjuk a rántást. A petrezselyemzöldet is ekkor adjuk hozzá. Összefőzzük, lekapcsoljuk.
A pörköltet így készítjük: a hagymát szintén apróra vágjuk, majd vízen megpároljuk, olajjal meglocsoljuk, paprikával megszórjuk, sózzuk és hozzáadjuk a mustárt és a legvégén hozzáadjuk a kolbászkarikákat is, kb. 5 perc alatt sűrűre főzzük (a hagyma és a mustár besűríti).


3 megjegyzés:

  1. Hm, és ilyen kolbászt hol lehet venni? Nagyon ötletes a recept! Zs,

    VálaszTörlés
  2. Ilyen zöld asztalt hol lehet venni? :))

    VálaszTörlés
  3. Kolbaszt a Herbahazban, a zold asztal meg nem asztal, csupan egy natur deszka, amit mi (ferjem) festettunk le zoldre. A Bauhausban vettuk, az uzlettol szokatlanul fillerekert.

    VálaszTörlés