2012. szeptember 27., csütörtök

Vegán Gundel palacsinta

Egy újabb palacsintatészta recept, amelyben nincsen tej, tojás. A zabpehelylisztet zabból is kávédaráló segítségével elkészíthetjük, így a legolcsóbb. :-)

Hozzávalók
A tésztához:
30 dkg finomliszt
25 dkg teljes kiőrlésű liszt
5 dkg lenmagliszt
5 dkg zabpehelyliszt 
1 csipet só
kb. 1 liter víz
4-5 ek. 100% extra szűz olívaolaj

A töltelékhez:
1/2 kg darált dió
1/4 csésze növényi tejszín
25 dkg nyírfacukor 
1 marék jumbo mazsola  
1 ek. kukoricakeményítő
1 citrom reszelt héja
---
6 ek. karobpor
2 ek. méz
kevés víz 

Elkészítés:

A tészta alapanyagait összedolgozzuk, és olaj nélküli serpenyőben kisütjük a palacsintákat.  Amíg a palacsintákat sütjük, elkészítjük a tölteléket is: a növényi tejszínt a nyírfacukorral összeforraljuk, majd belekeverjük a többi hozzávalót is (a kukoricakeményítőt előtte 2 ek. vízzel kikeverjük, és így öntjük a töltelékhez). Belereszeljük a citromhéjat, és hozzáadjuk a feladarabolt mazsolát és még kb. 5 percig főzzük. A karobos mázhoz a karobot, mézet és a vizet simára keverjük. Tálaláskor egy kevés sárgabaracklekvárt kenünk a palacsintákra, majd a diós tölteléket. Összehajtogatjuk és végük meglocsoljuk a karobos mázzal, megszórjuk dióval. Nagyon finom :-)



1 megjegyzés:

  1. De régóta tervezem, hogy megcsinálom. Ehelyett ma is inkább csak egy almás-szilvás rétes sült.
    Nagyon mutatósak.

    VálaszTörlés