2012. október 11., csütörtök

"Chilis bab", chili nélkül - alaprecept

Nagyon szeretjük a chilis babot, de a chilit nem bírja a gyomrom. Így nálunk borspótló fűszerkeverékkel szokott készülni. Ez egy alaprecept, ami továbbfejleszthető: van, amikor rizzsel esszük, van, amikor tésztával összekeverve, növényi tejföllel és sajttal összesütve, valamikor krumplipüréből készítek kosárkákat, ebbe teszem bele és kisütöm tepsiben, vagy házilag sütött tortillába tesszük. Most csak magában ettük, uborkasalátával és teljes kiőrlésű császárzsemlével. 

Hozzávalók:

2 doboz Kidney bab 
1 doboz kukorica
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 dl paradicsompüré
2 tk. kukoricakeményítő
só - ízlés szerint
2 babérlevél
1 tk. római kömény
Natura borspótló fűszerkeverék

Elkészítés:

A hagymákat felkockázzuk és kevés olajon megpároljuk. Majd hozzáadjuk a paradicsompürét, a fűszereket és a 2-3 ek. vízben feloldott kukoricakeményítőt. Összeforraljuk, majd beletesszük a babot, kukoricát és az olívaolajat. 5 perc alatt készre főzzük.



4 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki. Kukoricakeményítőt hol lehet venni? Anélkül is jó? Dóri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Koszonjuk. Kukoricakemenyitot bioboltban, ill. bionagykerben (Herbahaz, Mediline) szoktam venni. Anelkul is jo, kicsit higabb lesz, vagy egy kis liszttel is surithetjuk.

      Törlés
  2. Én is nagyon szeretem...:)

    VálaszTörlés