2012. október 8., hétfő

Vegán mézes-lekváros linzer


Csúnya, de finom :-)
Nagyon-nagyon finom, Kittitől származik az alaptészta recept, amin kicsit változtattam, így más süti kerekedett ki belőle.Legközelebb karoböntettel és pirított dióval fogom elkészíteni.

Hozzávalók:

25 dkg liszt
10 dkg méz
4 dkg kókuszolaj
10 dkg nyírfacukor
8 dkg zabpehelyliszt
1/2 tk. szódabikarbóna
1 citrom héja
1 marék darált mandula
kb. 1 dl víz 

Elkészítés:

Az alapanyagokat  alaposan összedolgozzuk, kb. 15 percig állni hagyjuk. Majd lisztezett deszkán jó vékonyra kinyújtjuk, kiszaggatjuk és 170 fokon max. 15 perc alatt kisütjük (egyszer megforgatva). Lekvárral megkenjük, összetapasztjuk és másnaptól megesszük. :-)

Nyírfacukorból készült porcukorral hintjük meg. 

2 megjegyzés:

  1. Szuperül hangzik, biztos ki fogom próbálni. Imádom a "csúnya" sütiket, általában sokkal finomabbak, mint muremek társaik. :) Egy kérdésem lenne: még soha nem használtam nyírfacukrot, és látom, hogy az eredeti receptben 5 dkg sima cukor szerepel, a te változatodban pedig 10 dkg nyírfa (habár kevesebb méz...). A nyírfacukornak kisebb az édesítohatása? Köszönöm elore is a választ! Imola

    VálaszTörlés
  2. Kedves Imola! Koszi a bejegyzest. Igen, kisebb az edesitohatasa, mint a hagyomanyos cukornak. De ez izles kerese is, aki kevesbe szereti edesen, nem kell 10 dkg-ot beletenni. :)

    VálaszTörlés