2012. november 27., kedd

Karobos-mogyorókrémes-aszalt szilvás vegán muffin

Hozzávalók:

15 dkg finomliszt
15 dkg teljes kiőrlésű liszt
12 dkg nyírfacukor
1citrom héja
1 tk. szódabikarbóna
1 ek. foszfátmentes sütőpor
7,5 dkg olaj
2,5 dl Alpro banános szójatej (vagy vaníliás szójatej)
2 ek. karobpor
1 ek. sós mogyorókrém
12 db aszalt szilva

Elkészítés:

Először a száraz összevalókat (liszt, sütőpor, karobpor, nyírfacukor) keverjük össze, majd ehhez adjuk hozzá a sós mogyorókrémet, az olajat, növényi tejet, citromhéjat. Alaposan összekeverjük, majd muffin papírba tesszük, mindegyik közepébe aszalt szilvát teszünk; 170 fokon kb. 40 perc alatt kisütjük.




5 megjegyzés:

  1. Szentjánoskenyér!

    VálaszTörlés
  2. Szentjánoskenyér!

    VálaszTörlés
  3. Ezt holnap meg kell sütnöm!!! :)))

    VálaszTörlés
  4. Megsütöttem, megkóstoltam.
    Nagyon hálás vagyok! :) Valami csoda!
    Én zselés szaloncukrot tettem a közepébe.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Orulok neki! Hmmm...jo lehetett szaloncukorral. :-)

      Törlés