2012. november 15., csütörtök

Kölesmajonézes vöröslencse pástétom

A tegnapi fasírthoz direkt több vöröslencsét főztem ki, hogy ma hajnalban tudjak belőle pástétomot is készíteni. Nagyon szeretjük  hagymás alapra rárakva a turmixolt, fokhagymás főtt vöröslencsét is, amibe a végén kókuszolajat keverek, de most készítettem kölesmajonézes krumplisalátát, és abból megmaradt köles, így ezt is beledolgoztam. 

 Hozzávalók:

5 dkg főtt köles
1 tk. őrölt mustármag
1 ek. citromlé
2 tk.só
1 tk. 100% extra szűz olívaolaj
1 ek. sörélesztőpehely
kb. 1 dl víz
--
25 dkg vöröslencse
1fej lilahagyma/vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek.pritaminpaprika lekvár
1 kisebb csokor petrezselyem

Elkészítés:

A kölesmajonézt így készítjük el: a főtt kölest  összeturmixoljuk a mustármaggal, citromlével, vízzel sörélesztőpehellyel. Sóval ízesítjük. Eközben a vöröslencsét sós vízben megfőzzük. Majd hozzáturmixoljuk a kölesmajonézhez, és ízesítjük petrezselyemzölddel, pritaminlekvárral, átnyomot6 tfokhagymával. Kb. 2 perc alatt összefőzzük.


1 megjegyzés:

  1. Megcsináltuk, finom lett. Szerintem a lencse és a köles aránya éppen fordítva van a receptben a képen látható színek alapján. 25 dkg lencsével 5 dkg kölessel szemben nekem barna lett...de nagyon finom, ajánlom.

    VálaszTörlés