2012. november 13., kedd

Répás-krumplis káposztafőzelék

Ez a tegnapi ebédünk volt, egy finom répafasírttal. 

Hozzávalók:

1/2 fej édeskáposzta
2 nagyobb krumpli
1 nagyobb sárgarépa
1 fej vöröshagyma
1 l vegimilk
3 tk. köménymag
3 tk. majoranna
3 tk. só
3 ek. 100% extra szűz olívaolaj 
3 ek.  liszt


Elkészítés:

A káposztát megmossuk és legyaluljuk. A krumplit, répát, hagymát meghámozzuk.A répát nagylyukú reszelőn a káposztához reszeljük. A krumplit kis kockákra vágjuk, hozzáadjuk a káposztához. És végül a hagymát is apró kockákra vágva hozzáadjuk a káposztához. Növényi tejjel felengedjük, majorannával, sóval, fokhagymával ízesítjük, olajjal dúsítjuk. Kb. 30 perc alatt megpároljuk. Ekkor elkészítjük a rántást: olaj nélküli serpenyőben megpirítjuk a lisztet, majd 2 dl növényi tejjel felengedjük. Ezt szűrőn át adjuk a főzelékhez. Összefőzzük és készen is vagyunk :-)

2 megjegyzés:

  1. Mama kelkáposztával készítette így régen, de ez is nagyon finom lehet.

    VálaszTörlés
  2. :-) Nekunk 2 fej edeskaposztat kellett most elpusztitanunk, a bekes megyei kertbol, igy ezzel keszult. Mamad repat es krumplit is tett a kelkaposztafozelekbe? Na, majd kiprobalom :-) Minden jot!

    VálaszTörlés